Volg ons op de sociale media:

fbicon tw logo

 

Houtworm is schadelijk voor uw eigendommen. Tijdens de ontwikkeling van larve tot volwassen insect boren de larven gangen in het hout. Daarmee kunnen houtconstructies als daken en vloeren van woningen, maar ook meubels en andere houten voorwerpen beschadigd raken en zelfs vernield worden. Niet bestrijden zal beslist leiden tot vernieling van uw eigendommen.

Heeft u last van houtworm of denkt u dat uw woning of meubels door houtworm zijn aangetast en wilt u dat wij dit vakkundig bestrijden, bel ons dan direct!

 

Algemeen

houtworm 

Aanwezigheid van houtwormlarven is zichtbaar aan het boormeel (een fijn stof van het hout) dat uit de gaatjes komt. Dit boormeel wordt gemakkelijk zichtbaar door zwart papier onder de gaatjes te leggen. Als u boormeel ziet moet u direct gealarmeerd zijn want niet bestrijden zal zeker leiden tot vernieling van uw eigendommen.

 

Ontwikkeling

 
houtworm03Een houtworm is de larve van een houtborende insect, namelijk van de gewone houtwormkever (het doodskloppertje). De larve van de bonte knaagkever wordt wel grote houtworm genoemd. Als de larve uit het hout gepeuterd wordt lijkt hij op een wittige worm en kromt hij zich tot een komma. De ontwikkeling van larve tot volwassen insect kan wel drie jaar duren. Ze kunnen zich dus drie jaar lang tegoed doen aan uw eigendommen! Het popstadium daarentegen duurt maar even: twee tot vier weken.

De volwassen exemplaren, zijn nog geen centimeter groot, maar verraden hun aanwezigheid door de kleine ronde gaatjes van één tot twee millimeter doorsnede - de zogenoemde uitvliegopeningen - waardoor ze als chocoladebruine kever naar buiten kruipen. Daarnaast verklappen ze hun aanwezigheid door de hoopjes boormeel op de grond. Bij twijfel heel duidelijk herkenbaar als er een zwart papiertje onder gelegd wordt.
Vaak legt het wijfje tussen mei en september haar twintig tot zestig ovale witte eieren in de buurt van uitvliegopeningen, meestal in groepjes van drie tot vier. Die komen na twee tot drie weken uit, waarna de larven zich weer invreten in het hout waardoor de verwoesting van uw houtconstructies, vloeren, meubels en andere houten of rieten voorwerpen verder gaat.

 

Voorkomen en bestrijden

 
houtworm04In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen beschikt LPD over een speciaal ingerichte en afgesloten ruimte met vloeistofdichte vloer en ventilatie om uw kostbare meubels en andere houten voorwerpen vakkundig te kunnen behandelen.
Voor de bestrijding van houtworm in uw woning of bedrijfspand kan LPD een grondig plan van aanpak voor uw maken en een gegarandeerde bestrijding voor u uitvoeren. Verder is LPD gespecialiseerd in de behandeling van houtworm in schuren, molens en boerderijen. Door het hout te impregneren met bestrijdingsmiddelen die langdurig nawerken is een succesvolle bestrijding gegarandeerd. Het bestrijdingsmiddel doodt ook de larven die na behandeling van het hout uit de eitjes komen. LPD heeft jarenlange ervaring met het bestrijden van houtworm en geeft u daarom gegarandeerde garantie van vijf jaar.

 

Twijfel niet langer en bel direct!

 

but-tel-lpd

 

 

 

banner-onder