Volg ons op de sociale media:

fbicon tw logo

 

vlo-01Met vlooien in huis begint vaak een hoop ellende. Bloedzuigers zijn het, en ze veroorzaken jeukende rode bulten op je huid en zijn zeer lastig te bestrijden. Ze houden zich graag op in de vacht van huisdieren of op andere warme plekken in huis. Ze voeden zich met bloed van andere dieren en als die er even niet zijn met het bloed van mensen.

Bent u slachtoffer van een vlooienplaag in de woning en u wilt er snel en definitief van verlost worden? Twijfel niet langer bij overlast van vlooien en bel ons direct voor een vakkundige bestrijding van deze lastige beestjes.

 

vlo-03Algemeen

                     
Bijna iedere hond of kat heeft wel een paar vlooien. Soms merk je daar weinig van, maar bij warm weer kan een vlo in vier weken duizenden nakomelingen krijgen, die allemaal op zoek gaan naar eten: bloed! Bij een vlooienplaag in huis is de boosdoener bijna altijd de kattenvlo, die zijn kaken ook graag in honden of andere huisdieren zet.

 

Leefwijze:

 
vlo-02Het vrouwtje legt haar kleine witje eitjes in de mand van het huisdier of op de grond. De larven die uit de eitjes komen zoeken beschutting in naden of kieren of onder de rand van de vloerbedekking. De larven eten organisch materiaal, wat o.a. in huisstof voorkomt. Van hun eigen speeksel spinnen de larven een cocon. Na 8-14 dagen komt de volwassen vlo uit zijn cocon. Merkwaardig is dat als de cocon absoluut met rust gelaten wordt, de vlo in een soort slaaptoestand in de cocon blijft. Dit kan wel een heel jaar duren. Dit verklaart het soms massale optreden van vlooien, wanneer een gebouw enige tijd onbewoond is geweest of na een vakantie als de woning weer door mens of dier wordt betreden. Een volwassen vlo voedt zich met bloed van huisdieren. De vlo is een ware springer, soms tot 30 cm. ver. Soms springt de vlo per ongeluk op de mens, wat huidirritaties oplevert. Hij bijt, maar is kieskeurig want ons bloed lust hij niet.

 

Wat doe je ertegen ?

 
Probeer de huisdieren vrij te houden van vlooien. Uw dierenarts kan u adviseren. De stofzuiger is het beste wapen tegen de vlooienplaag. Denk aan naden, kieren maar ook langs de plinten zorgvuldig stofzuigen. Als u langdurig de woning verlaat, bijv. op vakantie gaat, dan tevoren zeer grondig de woning stofzuigen en de inhoud van de stofzuigerzak vernietigen. De nest- of slaapplaatsen, matten of kleedjes, maar ook de huisdiermanden regelmatig schoonmaken en/of uitkloppen. Ook kunt u matten of kleden in de zon hangen.

 

Bestrijding:

 
Als de vlooienplaag in uw woning aanhoudt bel dan met LPD voor een vakkundige bestrijding.
Voordat u uw woning na de behandeling weer betreedt, is het verstandig om ook uw huisdier vlovrij te maken.

 

Twijfel niet langer en bel direct!

 

but-tel-lpd

 

 

banner-onder